Het ontstaan van ons bedrijf

Sinds 1925


De oudere Roosendaalers herinneren het misschien nog wel, twee mannen - Hendrik en Andries Schot - (opa en oudoom van Arjan) die vanuit hun duwkar hun vis uitventen.
Reeds in 1925 kwamen zij met hun boot in de winter naar de Roosendaalse haven, in de zomermaanden werd er op Thoolse botjes gevist.

Later werd er een loods in de Ettingstraat betrokken waar vanuit het beter werken was.  De duwkar werd ingeruild voor een Volkswagen bus waarvanuit geleurd werd.

Nog later, in 1970, kwamen de eerste verkoopwagens waar ook gebakken vis verkocht werd. Ondertussen toen opa Hendrik gepensioneerd was kwam een neef, Jaap Schot, meewerken die later de zaak overnam en uitbreidde naar regio Essen.

Arjan's vader (Jan Quist) kwam ook in dienst en heeft in 1978 de zaak in Roosendaal overgenomen, omdat Jaap het in België steeds drukker kreeg en uitbreidde. Zodoende ontstond Schot's Vishandel B.V.B.A. Essen.

Jan breidde in Roosendaal de zaak uit met standplaatsen in Flakkee, de Drechtsteden en Oudenbosch. Een gedeelte werd verkocht aan Vishandel Schot van Dijke.

n 1982 kwam Arjan in de zaak.  In 1988 werd Jan ziek en kon het werk niet meer doen. Samen met een collega hebben wij het bedrijf overgenomen en sinds 1991 helpt Mieke (echtgenote Arjan) ook in de zaak.

Intussen bestaat het bedrijf uit twee verkoopwagens, hebben wij naast onze standplaatsen in Roosendaal ook markten en standplaatsen op Flakkee en in Terheijden. Nu werken bij ons bedrijf naast Arjan & Mieke ook zoon William, samen met onze twee medewerksters Elvera en Magda. De laatste werkt vooral in de keuken.

Omdat er veel vishandels zijn die ook Schot heten en gestationeerd zijn in Tholen, hebben wij ter verduidelijking aan onze oude familienaam 'Kwaliteitsvishandel Schot' 'Arjan Quist' toegevoegd.